Att bo nära Arlanda

Att älska att resa är inte samma sak som att älska att sitta flera timmar på flygbussen. Nej, det ska helst gå snabbt och enkelt att ta sig till flygplatsen. Skavsta och Västerås går bort av den anledningen. Om du älskar att resa och kommer att flytta under den närmaste tiden bör du fundera över hur nära Arlanda du vill bo.

Arlanda, Stockholms och hela Sveriges viktigaste flygplats, är belägen norr om huvudstaden. Nästan alla resor till utlandet börjar och slutar på Terminal 2 eller 5. Men det blir en hel del restid till och från terminalen, för den som reser flitigt. Tänk om man kunde bo närmare Arlanda. Var skulle man bo då?

Täby – nära till allt

Täby norr om Stockholm är en kommun som har nära till både innerstaden och till Arlanda. Detta avspeglas också i villapriserna, som steg under förra året, trots pandemin. Det är helt enkelt att attraktivt att bo här. Med bil tar det en halvtimme att ta sig till Arlanda, och med kollektivtrafiken strax under en timme.

Arlanda

Sigtuna – allra närmast

Arlanda flygplats är belägen i Sigtuna kommun, där de två största tätorterna är Sigtuna och Märsta. Stockholm byggdes faktiskt ursprungligen för att skydda den förstnämnda orten mot angrepp från sjön, men idag är det i Märsta de flesta bor. Vill du veta mer om hur det är att bo i Sigtuna kommun rekommenderas ett besök på deras webbplats. Väljer du att bosätta dig nära Märsta centrum har du Arlanda på cykelavstånd. 

Norrtälje – idylliskt och lantligt

De som bor i Norrtälje skulle troligen säga att de har det bästa av två världar: Norrtälje är på många sätt en småstad, samtidigt som Stockholm inte ligger långt bort. Det är dock lite i längsta laget för många pendlare, men allt handlar som bekant om prioriteringar. 

Hur långt bort är då Arlanda? Med bil tar det ungefär 50 minuter att ta sig till flygplatsen från centrala Norrtälje.

Rulla till toppen