Jobba ihop pengar till resan

Drömmer du om att göra en resa i framtiden, kanske till Asien, Sydamerika eller Australien. Om du har en utbildning inom skolans värld, men inte vill skriva på en tillsvidareanställning, kan ett alternativ vara att ta en tidsbegränsad anställning. Bäst är att gå via ett företag som specialiserat sig på att tillhandahålla personal till skolor. 

Även om det finns många länder där det är billigare att leva än vad det är i Sverige så kostar det att bo, även utomlands. Därför bör du, om du planerar att åka på en längre resa, se till att ha en rejäl reskassa. Det gäller framför allt om det kommer att bli en äventyrlig resa, och om du inte vet hur länge du kommer att vara borta. En gammal grundregel säger att man på alla resor bör ha med sig hälften så mycket kläder, och dubbelt så mycket pengar, som man tror att man kommer att behöva. 

Resevaluta

Tjäna pengar till resan

Det går att jobba ihop pengar till en resa på många sätt. Ett bra sätt är att arbeta som vikarie, exempelvis i skolan. I många kommuner finns en vikariepool. Det finns också bemanningsföretag som specialiserat sig på att hyra ut lärare. 

Om du har en annan kompetens som behövs i skolan – du kanske är utbildad sjuksköterska inriktad på barn, eller kurator – kan du vända dig till Skolpool. Du hittar deras lediga tjänster här.

Pengar på resan

I Sverige går det nästan alltid att klara sig med ett kredit- eller bankkort, men i de flesta länder är kontanter fortfarande kung. Bäst är därför att alltid ha lite kontanter med sig, men inte för mycket. Ta ut pengar på plats, men kontrollera i förväg att ditt kort fungerar i landet, och att avgiften för uttag inte är orimligt hög. Det är också smart att ha med mer än ett kort, om ditt huvudsakliga kort skulle skadas, försvinna eller helt enkelt sluta fungera. Fler tips när det kommer till resor och pengar hittar du på Konsumenternas.

Rulla till toppen