Res bort medan du renoverar

Funderar du på att renovera ditt badrum i år? Det kan vara en bra idé att förlägga renoveringen till din semester, och resa bort under den tid den pågår. Det kommer att göra det lättare för er, och ni slipper störa hantverkarna. 

Behöver ni ett nytt badrum? Som ni säker redan vet är en badrumsrenovering en process som påverkar hela hemmet. Även om ni har mer än ett bad- eller duschrum hemma, och det bara är ett av dem som ska renoveras, kommer hela hemmet att påverkas. 

Därför är den bästa lösningen att resa bort under den tid som arbetet pågår. Ta reda på hur lång tid arbetet beräknas ta. Om ni ändå har planerat en resa, eller skulle vilja resa bort, är det en bra idé att passa på. 

Läs mer om badrumsrenovering, och vad som är viktigt att tänka på. Om du funderar på vart du ska åka hittar du massor av tips på andra delar av vår sajt.

Badrumsrenovering Täby

Men måste jag inte kontrollera att arbetet blir korrekt utfört?

Det är helt korrekt att det är viktigt att arbetet blir fackmannamässigt utfört. Det handlar bl.a. om att tätskiktet monteras korrekt. Men det är svårt att som lekman kontrollera detta, även om du hänger över axeln på hantverkarna hela tiden under den period renoveringen pågår är det svårt att se om det görs fackmannamässigt eller inte, eftersom det bl.a. handlar om vilka produkter som kombineras med varandra. 

En badrumsfirma som inte lämnar ett fackmannamässigt resultat kommer alltid att kunna föra dig bakom ljuset. Därför är det viktigt att välja en firma som du vet är kompetent. Fråga efter vilka certifikat de har, hur de arbetar, och be om referenser. Men kolla också upp firman, läs recensioner på nätet och be om input från folk som har anlitat dem. 

Anlita också en annan firma för att göra besiktning av badrummet, både före, under och efter renoveringen. Då får du en oberoende utvärdering. Se bara till att firman är tillgänglig via mejl eller liknande.

Rulla till toppen